Important message

Door de aangepaste coronamaatregelen zijn de RSD-balies op maandag t/m vrijdag alleen in de ochtend geopend van 08.30 – 12.30 uur. De RSD is telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 – 12.30 uur. U kunt ook een mail sturen naar info@rsddeliemers.nl.

Jongerenloket

Het jongerenloket van RSD de Liemers ondersteunt jongeren tot 27 jaar bij scholing, werk of uitkering. Wil je weten wat je met jouw talenten kunt doen? Zoek je werk, maar heb je geen diploma? Of ben je gestopt met school, maar wil je toch verder leren? Ben je tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Zevenaar, Duiven of Westervoort? Dan kun je met al je vragen over opleidingen, werk en inkomen terecht bij het jongerenloket.

Telefoon: (0316) 279 533

Goed om te weten

Als het je niet lukt om zelf een baan te vinden, dan kunnen wij je helpen door het geven van tips en adviezen. We begeleiden bij het maken van een goed CV, sollicitatiebrief en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. 

Het Jongerenloket helpt met:

 • Het vinden van een opleiding.
 • Het vinden van een plek waar je kunt werken en leren.
 • Solliciteren.
 • Studiefinanciering.
 • Het vinden van een werkgever via ons WerkgeversServicePunt-Midden-Gelderland.
 • Het aanvragen van een tijdelijke uitkering (als het echt niet anders kan).
 • Het doorverwijzen naar een organisatie die je kan helpen als je nog andere vragen hebt.

Als je een tijdelijke uitkering nodig hebt

Als je een opleiding volgt met studiefinanciering of je hebt werk, dan heb je een eigen inkomen. Soms kun je geen opleiding volgen en kun je ook niet aan het werk, misschien heb je dan wel recht op een tijdelijke uitkering. Als je een uitkering wilt ontvangen, dan moet je hier wel iets voor terug doen. In een gesprek kunnen we je hier meer informatie over geven. Meer informatie over de participatiewet en de rechten en plichten die daarbij horen vind je in de klantenmap.

 • Maak een afspraak met een medewerker van het Jongerenloket, door het contactformulier in te vullen. Binnen 3 werkdagen wordt je teruggebeld.
 • Als we terugbellen vragen we om je burgerservicenummer (BSN). Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.
 • In dat gesprek worden er afspraken met jou gemaakt over de start van de wettelijke zoekperiode van vier weken. Die moet eerst worden doorlopen, voordat het recht op bijstand kan worden vastgesteld.
 • Wil je meer weten? Vul het contactformulier Jongerenloket in. Binnen 3 werkdagen wordt je teruggebeld.

Scholing

 • Vind je het jammer dat je van school bent gegaan zonder diploma of dat je een verkeerde opleidingskeuze hebt gemaakt, dan kunnen we samen met jou kijken naar welke opleiding het beste bij je past.
 • Wil je niet alleen leren uit boeken, maar liever door dingen in de praktijk te doen? Dan is een combinatie van werken en leren misschien iets voor jou. Wij kunnen je er alles over vertellen en je helpen om een startkwalificatie te behalen.

Wat is een startkwalificatie?

Je hebt een startkwalificatie als je minimaal een HAVO diploma, VWO diploma of een MBO diploma op niveau 2 hebt. Met een VMBO diploma heb je nog geen startkwalificatie. Het is belangrijk dat alle jongeren een startkwalificatie halen, omdat je daarmee meer kans maakt op een goede baan.