Jongeren bij elkaar zittend op een stoepje

Jongeren en het RSD Jongerenloket

Het RSD Jongerenloket ondersteunt jongeren tot 27 jaar bij scholing, werk of uitkering.

Wat doet het Jongerenloket

Het Jongerenloket van RSD de Liemers helpt jongeren tot 27 jaar bij schoolkeuze, werk of uitkering. Wil je weten wat je met jouw talenten kunt doen? Zoek je werk, maar heb je geen diploma? Of ben je gestopt met school, maar wil je toch verder leren? Ben je tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Zevenaar, Duiven of Westervoort? Dan kun je al je vragen over opleidingen, werk en inkomen stellen bij het Jongerenloket.

Als het je niet lukt om zelf een baan te vinden, dan kunnen wij je helpen. We geven tips en adviezen. We helpen je bij het maken van een goed CV, sollicitatiebrief en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Het Jongerenloket helpt met:

 • Het vinden van een opleiding
 • Het vinden van een plek waar je kunt werken en leren
 • Solliciteren
 • Studiefinanciering
 • Het vinden van een werkgever via het Werkgeversservicepunt-Midden-Gelderland
 • Het aanvragen van een tijdelijke uitkering (als het echt niet anders kan)
 • Het doorverwijzen naar een organisatie die je kan helpen als je nog andere vragen hebt

Hulp bij het vinden van een opleiding of (leer)werkplek

 • Vind je het jammer dat je van school bent gegaan zonder diploma? Of omdat je een verkeerde opleidingskeuze hebt gemaakt? Dan kunnen we samen met jou kijken naar een andere opleiding die het beste bij je past.
 • Wil je niet alleen leren uit boeken, maar liever door dingen in de praktijk te doen? Dan is een combinatie van werken en leren misschien iets voor jou. Wij kunnen je er alles over vertellen en je helpen om een startkwalificatie te behalen.

Wat is een startkwalificatie?

Je hebt een startkwalificatie als je minimaal een HAVO diploma, VWO diploma of een MBO diploma op niveau 2 hebt. Met een VMBO diploma heb je nog geen startkwalificatie. Het is belangrijk dat alle jongeren een startkwalificatie halen. Daarmee heb je meer kans op een goede baan.

VSO-PRO scholen

Het Jongerenloket van de RSD heeft goede contacten met de VSO-PRO scholen in de regio. Door deze samenwerking zorgen we ervoor dat jongeren een soepele overgang van school naar werk krijgen. Als het nodig is, wordt jobcoaching en/of loonkostensubsidie ingezet.

Tijdelijke uitkering voor jongeren

Als je een opleiding volgt met studiefinanciering of je hebt werk, dan heb je een eigen inkomen. Kun je geen opleiding volgen én kun je ook niet aan het werk? Dan heb je misschien wel recht op een tijdelijke uitkering. Als je een uitkering wilt ontvangen, dan moet je hier wel iets voor terug doen. In een gesprek kunnen we je hier meer informatie over geven.

 • Maak een afspraak met een medewerker van het Jongerenloket door het contactformulier in te vullenexterne-link-icoon. Binnen 3 werkdagen wordt je teruggebeld
 • Als we terugbellen vragen we om je burgerservicenummer (BSN). Zorg dat je deze bij de hand hebt
 • In het gesprek maken we afspraken over de start van de wettelijke zoekperiode van vier weken. Die moet je eerst doorlopen, voordat we kunnen zeggen dat je recht hebt op een bijstandsuitkering
 • Wil je eerst meer weten? Vul het contactformulier Jongerenloket inexterne-link-icoon. Binnen 3 werkdagen wordt je teruggebeld

Studiefinanciering

Als je gaat studeren op MBO, HBO of universiteit, kun je vaak gebruik maken van studiefinanciering. Wil je meer weten over studeren en studiefinanciering? Neem contact op met het jongerenloket of kijk op de website van DUOexterne-link-icoon

Arbeidsbeperking

Ben je student en heb je een beperking waardoor je niet kunt werken naast je studie? Dan kom je misschien in aanmerking voor Studietoeslag

Studietoeslag

Het afronden van een opleiding vergroot de mogelijkheden om betaald werk te vinden. De Studietoeslag is een financiële tegemoetkoming voor mensen met een structurele medische beperking. 

Andere vragen

Heb je vragen die wij niet kunnen beantwoorden? Onze medewerkers van het Jongerenloket kunnen je doorverwijzen naar een organisatie die je vragen wel kan beantwoorden.