Vrijwilligerspremie aanvragen

U doet vrijwilligerswerk terwijl u van ons een uitkering ontvangt. Omdat u daarmee iets terug doet voor de samenleving, kunt u een vrijwilligerspremie aanvragen.

Goed om te weten

De vergoeding voor vrijwilligerswerk is € 15,00 voor elke maand dat u vrijwilligerswerk heeft gedaan. Om in aanmerking te komen voor de vrijwilligerspremie, gelden de volgende voorwaarden:

  • u bent 27 jaar of ouder
  • u doet iedere week 8 uur of meer vrijwilligerswerk
  • u ontvangt een uitkering van RSD de Liemers

Aanvragen

U vraagt de vrijwilligerspremie aan na afloop van een jaar waarin u vrijwilligerswerk hebt gedaan. Dit geldt ook als het vrijwilligerswerk in de loop van dat jaar is gestopt. De vrijwilligerspremie moet uiterlijk vóór 1 april bij ons aangevraagd worden. U vraagt de vrijwilligerspremie aan met uw DigiD.

Voorbeeld

U heeft vrijwilligerswerk gedaan tussen 1 mei en 15 november. Uw aanvraag over deze periode, kunt u indienen vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. De aanvraag moet vóór 1 april van dat jaar bij RSD de Liemers binnen zijn. Twijfelt u of in aanmerking komt voor deze vrijwilligerspremie? Neem dan contact op met uw klantmanager.

Wat heeft u nodig

Om de vrijwilligerspremie aan te vragen, heeft u een verklaring nodig van de organisatie waar u vrijwilligerswerk heeft gedaan. In de verklaring moet staan:

  • naam van de organisatie
  • periode waarin u vrijwilligerswerk heeft gedaan
  • het aantal uren dat u vrijwilligerswerk heeft gedaan
  • dit formulier moet ondertekend zijn door een medewerker van de organisatie

Deze verklaring voegt u als bijlage toe aan het volledig ingevulde digitale aanvraagformulier voor de vrijwilligerspremie. U kunt een voorbeeld van deze verklaring hier downloaden en online invullen. Vergeet niet het formulier te ondertekenen.

Niet digitaal aanvragen

Heeft u geen DigiD? Of wilt u het formulier niet online invullen? U kunt dit formulier downloaden. U kunt het formulier op uw computer invullen of uitprinten en invullen. U kunt het aanvraagformulier vrijwilligerspremie ook afhalen bij de receptie van de RSD.

U kunt het ingevulde formulier afgeven aan de receptie of per post sturen naar:
RSD de Liemers
Kerkstraat 27d
6901 AA Zevenaar