Uitleg DigiD

Gaat u naar uw gemeentehuis, of naar het loket van een andere overheidsinstelling? Dan moet u in veel gevallen uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs laten zien. Zo weet de overheid wie u bent. Als u een product of dienst online aanvraagt, wil de gemeente ook graag zeker weten dat u het bent. Dat laat u zien door in te loggen met uw DigiD. Wilt u op onze website gegevens aanleveren of online iets aanvragen? Gebruik dan uw DigiD. Zo weten wij wie u bent.

DigiD aanvragen

Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u uw DigiD aanvragenexterne-link-icoon.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest.

Let op: uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bescherm deze gegevens daarom goed en voorkom dat anderen er misbruik van kunnen maken. Niemand mag u vragen om uw gebruikersnaam, wachtwoord of activeringscode. Niet per e-mail, telefoon of op welke manier dan ook.

Hoe werkt DigiD?

Stel, u wilt op de website van de RSD gegevens inleveren die nodig zijn voor het uitbetalen van uw uitkering. U wordt dan van de site van de RSD automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op de site van de RSD, waar u de gegevens kunt inleveren.

Wilt u meer weten over DigiD? Bekijk dan de veelgestelde vragen over DigiDexterne-link-icoon.