Jobcoaching

Wilt u investeren in een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt? Dan kan jobcoaching werken.

Jobcoaching

Jobcoaching zorgt ervoor dat de werknemer zo goed mogelijk kan functioneren op de werkplek. Doel is dat de uitvoering van het werk zo zelfstandig en productief mogelijk gebeurt. Dit gaat verder dan de normale inwerkperiode. Jobcoaching kan zowel intern worden georganiseerd als extern worden ingezet.

Interne jobcoaching

De werknemer wordt binnen het bedrijf door een hiervoor opgeleide collega begeleid. Deze jobcoach begeleidt de werknemer op de werkvloer. Doel is om de werknemer zo zelfstandig mogelijk het werk te laten uitvoeren.

Meer informatie over interne jobcoachingexterne-link-icoon.

Externe jobcoaching

De RSD kan ook besluiten om een externe jobcoach in te zetten. Dit kan komen door de intensieve begeleiding of omdat er veel expertise nodig is. De externe jobcoach komt op de werkvloer en heeft regelmatig contact met de werknemer en de werkgever. De jobcoach geeft niet alleen antwoord op werkgebonden vragen, maar ook over onderwerpen die indirect van invloed kunnen zijn op het werk.

Meer informatie over externe jobcoachingexterne-link-icoon.

Vragen over jobcoaching

Heeft u een werknemer die zonder begeleiding niet zelfstandig kan functioneren? En wilt u weten wat er mogelijk is met jobcoaching? Neem contact op met de RSD Procesbegeleiders. Een medewerker neemt binnen 3 werkdagen contact met u op.

Contactformulier voor werkgevers