Kom in actie!! Om te kunnen blijven ondernemen

06 september 2023
Ondernemers

Tijdens de Coronacrisis hebben horeca-ondernemers soms drastische maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld door afscheid te nemen van hun personeel. Deze medewerkers zijn op dat moment op zoek gegaan naar ander werk. Na afschaffing van alle Corona-maatregelen zien we, zeker in de horeca, dat het lastig is om nieuwe medewerkers te vinden. Ook de stijgende salarissen, o.a. veroorzaakt de oplopende kosten en inflatie, maken het lastig om de zaak draaiende te houden.

Horeca-ondernemers worden soms genoodzaakt om de openingstijden van hun bedrijf te beperken. Door het gebrek aan personeel en om kosten te besparen. Maar het gevolg is ook dat de omzet niet op peil komt en de marge onder druk staat. Reden genoeg voor ondernemerszorgen.  

De RSD heeft geen potentiële medewerkers die direct beschikbaar zijn. Wel kunnen we helpen om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, zodat ze op termijn kunnen instromen. Dat lost het acute probleem niet op. Wel kunnen de medewerkers van het RSD ondernemersloket met u meedenken over oplossingen op korte termijn. Wellicht kan een adviestraject u helpen om anders naar de situatie te kijken. Bel gerust (0316) 279 533 en vraag naar het Ondernemersloket.

Meer informatie

Op de website van RSD de Liemers vindt u meer informatie.  

Toch nog vragen?

Zit u met uw onderneming in zwaar weer? En heeft u vragen, hoe nu verder? De gemeente biedt extra hulp. Bijvoorbeeld door het aanbieden van adviezen, coachingsgesprekken of het verstrekken van een lening voor bedrijfskapitaal. Deze hulp wordt gecoördineerd door het RSD Ondernemersloket. Zij zijn uw aanspreekpunt, luisteren naar uw vragen en kijken welke hulp nodig is. Als het nodig is, kunnen wij specialisten inhuren om u verder te helpen.

Contact met het RSD Ondernemersloket

Vul het contactformulier in. Of bel (0316) 279 533 en vraag naar het Ondernemersloket.