Important message

Ondernemers kunnen bij RSD de Liemers een Tozo-4 uitkering voor levensonderhoud of bedrijfskapitaal aanvragen. De Tozo-uitkering is een gezinsuitkering. Het inkomen van de partner telt mee bij de beoordeling of u in aanmerking komt. Voor de inkomstenbelasting wordt de Tozo-uitkering voor de helft toegerekend aan het inkomen van de partner. U moet wel wonen in de gemeente Duiven, Westervoort of Zevenaar.

Werkervaringsplekken

U wilt erg graag weer aan de slag, maar u heeft een (groot) gat in uw CV, mist de juiste werkervaring, wilt overstappen naar een ander soort werk of weet niet goed hoeveel uur u kunt werken en waar u goed in bent? Herkent u één of meerdere van deze dingen? Dan is een werkervaringsplek iets voor u!

Wat houdt het in?

Samen met een contactpersoon van de RSD de Liemers gaat u kijken of een werkervaringsplek voor u een goede opstap kan zijn naar werk. Vervolgens onderzoekt u samen welke werkplek voor u passend en haalbaar is. De RSD heeft diverse werkplekken beschikbaar bij verschillende Liemerse instellingen en organisaties. Zo kunt u denken aan verkoopmedewerker, baliemedewerker, horeca, magazijnmedewerker, conciërge, toezichthouder of onderwijsassistent. Deze functies kunt u onder andere uitvoeren bij kringloopcentra, scholen, gemeente, winkel of kinderboerderij.

Belangrijk om te weten

Een werkervaringsplek heeft echt als doel om werkervaring op te doen en de stap naar betaald werk bij een andere werkgever makkelijker te maken. De duur van de werkervaringsplek is 6 maanden, maar mocht u tussentijds betaald werk vinden dan gaat dat natuurlijk altijd voor!

Kim, 34 jaar:

‘Ik had altijd in de zorg gewerkt, maar omdat ik alleenstaand ouder werd en geen opvang meer had, kon ik geen wisselende diensten meer draaien. Ik heb toen werkervaring opgedaan als KCC medewerker bij een gemeente, waardoor ik een overstap heb kunnen maken naar een nieuwe functie met regelmatige werktijden”

Bekijk de beschikbare werkervaringsplekken via de MijnRSD app. De app kunt u gratis downloaden via de Google Play store  (Android) of de App store (IOS/ Apple) door te zoeken op 'RSD de Liemers'. Heeft u een plek gezien die u aanspreekt? Neem dan contact op met uw klantmanager, via mail of direct via de app.