Snelle bemiddeling naar werk

Half juni is de nieuwe vestiging van KFC geopend op het industrieterrein Nieuwgraaf in Duiven. In samenspraak met het WSP zijn er 10 klanten van de RSD geplaatst. Eén kandidaat springt er uit. Hieronder haar verhaal en de ervaringen van Louise en Harry (WSP).

Het verhaal van Chantal

‘Ruim 1,5 jaar ben ik druk geweest met solliciteren. Helaas zonder resultaat. Ik ben moeder van 3 kinderen en moet rondkomen van een bijstandsuitkering. Op 15 juni jl. had ik een intakegesprek met Louise Verbunt. Mijn doel was 8 uur werk erbij vinden, naast mij werk bij PostNL, zodat ik uit de bijstand kon komen.
Tijdens dit gesprek kwam Louise met een vacature bij KFC. Deze vacature kon ik goed combineren met mijn werk bij PostNL en de zorg voor mijn kinderen. We hebben afgesproken dat ik dezelfde middag mijn cv zou aanpassen en zodat Louise deze kon voorleggen bij Harry Zoomers van het WSP.

Om 16.00 uur diezelfde dag had ik al contact met Harry. Hij heeft mijn cv voorgelegd bij Elize van KFC, maar ook twee van mijn kinderen voorgesteld. Ik was helemaal verbaasd dat ik, maar ook mijn kinderen, nog voor 17.00 uur een uitnodiging had voor een sollicitatiegesprek op 16 juni.

Best gespannen ging ik de volgende dag naar KFC Duiven voor het sollicitatiegesprek. Als snel was het ijs gebroken. Ik was aangenomen voor 13 t/m 24 uur en kon al op 20 juni aan de slag tijdens de familiedag. Ook mijn dochter was aangenomen. Na de eerste dag op 20 juni, waren ze zo blij met me dat ik meer dagen werd ingeroosterd. Op 22 juni was de grote opening. Ik moest om 14.00 uur beginnen. Het was een drukke, maar erg leuke, dag.

Blijkbaar heb ik een heel goede indruk achter gelaten. De managers die in Duiven lopen, willen voorstellen dat ik in vaste dienst kom voor 36 t/m 40 uur in een leidinggevende functie voor de lobby. Zo snel kan het dus gaan. Ik ben er super blij mee. Dank aan Louise die me heeft voorgedragen en snel heeft gehandeld. Ik weet nu al: ik zit bij KFC op mijn plek.’

Louise

‘Ik doe snelle bemiddeling bij de RSD, maar dit was wel heel snelle bemiddeling. Door de korte lijntjes met het WSP en het vertrouwen over en weer, hebben we Chantal en haar dochter kunnen plaatsen. Of de zoon van Chantal ook werk vindt bij KFC? Dat kan zomaar. Chantal gaat zelf eerst ervaren of KFC voor haar zoon een goede werkplek is.’

Harry Zoomers - WSP

Het contact met KFC (Benelux Food Group) is gelegd door Patrick Sessink, bedrijvencontactfunctionaris 1Stroom. 

In totaal zijn er 16 kandidaten, waarvan 10 RSD klanten aangenomen, plus de dochter van Chantal als bijbaan naast haar studie. Dit aantal loopt nog verder op, want er staan nog gesprekken gepland en de verwachting is ook dat we nog meer kandidaten kunnen voorstellen.

KFC kijkt verder dan het CV. Zij vinden enthousiasme, gedrevenheid en het vermogen om samen te werken belangrijker. Natuurlijk moeten kandidaten wel bereid zijn in het weekend en de avonduren te werken. En moeten zij fysiek in staat zijn het werk te doen. Verder zijn er relatief veel mensen aangenomen die beperkt Nederlands praten en nog geen (betaalde) werkervaring hebben. En ze zijn allemaal op contractbasis aangenomen, zonder proefplaatsing. Over een aantal maanden zijn er ook zeker mogelijkheden voor kandidaten met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.