Regionaal Mobiliteits Team (RMT)

Mensen die na 12 maart 2020 werkzoekend zijn geworden of hun baan dreigen kwijt te raken, kunnen gratis hulp inschakelen van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Midden-Gelderland.

Een team van experts staat klaar om advies te geven en werkzoekenden in Midden-Gelderland vooruit te helpen. Bijvoorbeeld door:

  • sollicitatiebegeleiding
  • loopbaanadvies
  • arbeidsmarktoriëntatie
  • scholing
  • praktijkleren

Het RMT roept iedereen die hulp nodig heeft op om er gebruik van te maken. Op de website van het Regionaal Mobiliteitsteamexterne-link-icoon kunnen mensen zich aanmelden voor de gratis dienstverlening.

Wie kan hulp aanvragen?

Het RMT Midden-Gelderland is in september 2021 van start gegaan. Inmiddels hebben al veel mensen zich aangemeld voor hulp bij het vinden van werk.

In het RMT werken werknemers- en werkgeversorganisaties, UWV, gemeenten en onderwijs samen om mensen (van werk) naar werk te begeleiden.

Zowel werkenden, schoolverlaters en mensen die na 12 maart 2020 in de WW of bijstand zijn gekomen kunnen hulp aanvragen bij het RMT. Maar ook zzp’ers, werkgevers of mensen die graag weer mee willen doen op de arbeidsmarkt zijn welkom. Er zijn volop kansen op werk in Midden-Gelderland, want het aanbod aan vacatures is hoger dan ooit.

De hulp van het RMT wordt gefinancierd vanuit de overheid.

Wanneer komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor hulp via het RMT moet u na 12 maart 2020 uw werk of inkomen zijn kwijtgeraakt of met werkloosheid worden bedreigd. Ook moet u de behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Op de website www.rmtmiddengelderland.nlexterne-link-icoon staat meer informatie over de dienstverlening en een formulier waarmee u zich kunnen aanmelden voor hulp. 

Inwoners met een uitkering van RSD de Liemers

Inwoners die al een uitkering ontvangen van RSD de Liemers hoeven deze hulp niet zelf aan te vragen. De hulp van het RMT loopt bij hen via de RSD.

Sneller perspectief voor werkzoekenden

Martien Louwers, voorzitter van de Arbeidsregio Midden-Gelderland en tevens wethouder in Arnhem:

“Wat ik de kracht vind van het RMT is dat zij kijken wat nodig is voor de werkzoekende, in plaats van te werken vanuit de regels die we als organisaties afzonderlijk van elkaar hebben. Zo is er sneller weer perspectief voor werkzoekenden.” 

Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van Robin Smaak. Zij had een WW-uitkering en wilde heel graag weer aan het werk. “Ik liep in het verleden steeds tegen dingen aan die het voor mij lastig maakten om mijn baan te behouden. Met hulp van een jobcoach zijn we gaan kijken waar mijn kwaliteiten het best tot hun recht komen. Ook begeleidt hij me het eerste halfjaar van mijn nieuwe baan en dat is belangrijk voor mij. Gelukkig kon die hulp via het RMT ingezet worden”, aldus Robin. 

Elke regio zijn eigen RMT

Het RMT Midden-Gelderland is er voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Daaronder vallen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.