Important message

Ondernemers kunnen bij RSD de Liemers een Tozo-4 uitkering voor levensonderhoud of bedrijfskapitaal aanvragen. De Tozo-uitkering is een gezinsuitkering. Het inkomen van de partner telt mee bij de beoordeling of u in aanmerking komt. Voor de inkomstenbelasting wordt de Tozo-uitkering voor de helft toegerekend aan het inkomen van de partner. U moet wel wonen in de gemeente Duiven, Westervoort of Zevenaar.

Veelgestelde vragen coronacrisis voor ondernemers

Tozo-uitkering aangevraagd en dan?

Ik heb het contactformulier op de website ingevuld. Wanneer word ik teruggebeld?

De RSD belt u binnen 2 werkdagen terug.
Heeft u al eerder contact gehad met een klantmanager van RSD de Liemers, verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met deze klantmanager.

Ik heb een terugbelverzoek achtergelaten. Wanneer word ik teruggebeld?

Uw terugbelverzoek wordt doorgegeven aan de medewerker die uw dossier behandelt.
De RSD medewerker belt u zo snel mogelijk terug. Als de RSD u terugbelt, doen wij dat met een afgeschermd telefoonnummer. In uw scherm staat Anoniem. Wij verzoeken u, ondanks dat u niet kunt zien wie u belt, de telefoon wel op te nemen. Alleen dan kunnen wij uw vraag telefonisch beantwoorden.  

Ik heb een aanvraagformulier ingevuld voor een uitkering, maar krijg een foutmelding.

De foutmelding kan een aantal oorzaken hebben:

  • De bewijsstukken die u heeft aangeleverd zijn te groot. U kunt maximaal 9 bewijsstukken van 4 Mb uploaden. Om dit op te lossen moet u de bewijsstukken kleiner opslaan.
  • U heeft een vraag niet beantwoord. De vraag die is overgeslagen wordt rood gemarkeerd met de toelichting dat deze vraag verplicht moet worden ingevuld. Als u dat gedaan heeft, kunt u het formulier verder invullen en/of afronden.

Hoelang duurt het voor mijn aanvraag in behandeling wordt genomen?

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, maken wij een klantdossier aan. Hiermee bent u bij de RSD geregistreerd als aanvrager. Direct na het versturen van uw aanvraag ontvangt u per mail een ontvangstbevestiging. In de meeste gevallen ontvangt u binnen 4 weken per post het besluit op uw aanvraag.

Wanneer wordt de uitkering uitbetaald?

Als de Tozo-uitkering wordt toegekend, betalen wij deze uiterlijk eind van de maand uit. De exacte betaaldata vindt u op onze website.

De eerste betaling volgt zo spoedig mogelijk nadat we uw aanvraag hebben beoordeeld en u daarover schriftelijk bericht heeft ontvangen. De uitkering wordt vervolgens maandelijks achteraf betaald. 

Als ik de uitkering krijg toegewezen, welk bedrag ga ik dan ontvangen?

De hoogte van het uitkeringsbedrag hangt af van uw gezinssamenstelling. Hier vindt u een overzicht van alle normbedragen die van toepassing zijn op de Tozo-uitkering.

Waar moet u opletten bij uw belastingaangifte 2020 en toeslagen van de Belastingdienst?

De Tozo-uitkering telt mee als inkomen voor het jaar 2020 of 2021. U moet dit inkomen dus opgeven bij de belastingaangifte over het jaar 2020 of 2021. U ontvangt in het 1e kwartaal van het jaar waarover u een Tozo-uitkering hebt ontvangen, van de RSD een jaaropgave.
Over de Tozo-uitkering draagt RSD de Liemers loonbelasting af. Heeft u een partner met inkomsten uit werk of een uitkering? Dan is het mogelijk dat we te weinig belasting afdragen. In dat geval krijgen u en/of uw partner een hogere belastingaanslag over het inkomen van 2020 of 2021.
De Tozo-uitkering kan ook van invloed zijn op de hoogte van de huur-, zorg- en andere toeslagen van de Belastingdienst.