Important message

Ondernemers kunnen bij RSD de Liemers een Tozo-4 uitkering voor levensonderhoud of bedrijfskapitaal aanvragen. De Tozo-uitkering is een gezinsuitkering. Het inkomen van de partner telt mee bij de beoordeling of u in aanmerking komt. Voor de inkomstenbelasting wordt de Tozo-uitkering voor de helft toegerekend aan het inkomen van de partner. U moet wel wonen in de gemeente Duiven, Westervoort of Zevenaar.

Samenwerking met KF Action en RSD Jongerenloket

30 augustus 2019
De samenwerking met KF Action en het RSD Jongerenloket zorgt voor uitstroom, maar ook voor realistische toekomstplannen voor een inwoner (23) uit de Liemers.

Bert (23)*:

"In de herfst van 2018 ben ik in contact gekomen met het Jongerenloket van RSD de Liemers. Na een aantal gesprekken kwam ik in aanmerking voor een uitkering op basis van de Participatiewet. Omdat ik mentaal niet sterk was en erg ongelukkig, hebben we samen doelen gesteld voor de toekomst. Eén van de doelen was mijn zelfverzekerdheid terug te winnen en afvallen. En om dat doel te bereiken mocht ik gaan sporten bij KF Action in Arnhem waar Daan de Jonge mijn personal coach werd.

Samen met Daan heb ik besproken wat mij onzeker maakt en hebben we een plan gemaakt om af te vallen. Omdat Daan zelf ook een open boek is en een vrouw met een open mind, voelde ik me veilig om over bepaalde dingen te praten. De combinatie van praten en sporten tegelijk was voor mij perfect. Ik had het gevoel dat ik zo meteen het probleem kon aanpakken waar ik mee zat.

Voor dat ik het traject bij KF Action startte, ben ik bij meerdere psychologen en psychiaters geweest. Niemand kon mij de hulp bieden die ik nodig had, Daan gelukkig wel.

Inmiddels ben ik 20 kg kwijt. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en heb plannen en dromen voor de toekomst. Iets wat ik voor dit traject al heel lang niet meer had. In januari ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij een jongerencentrum en een middelbare school. Ik ben gestart met een MBO4-opleiding sociaal werk. Na deze opleiding wil ik een betaalde baan vinden. Ik ben van ver gekomen, maar ben op weg naar een mooie toekomst met hulp van Daan van KF Action en het Jongerenloket van RSD de Liemers".

* De echte naam van Bert is bekend bij RSD de Liemers.