Important message

T/m 31 augustus 2021 kunt u, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2021, een Tozo-5 uitkering aanvragen. Bij de Tozo-uitkering voor levensonderhoud wordt het inkomen van de partner meegeteld bij de beoordeling of u in aanmerking komt.

Ondersteuning

Zoekt u werk? De RSD de Liemers ondersteunt u bij het zoeken en vinden van werk. Is betaald werk voor u nog niet haalbaar? Ook dan helpen we u graag, bijvoorbeeld door middel van trainingen, vrijwilligerswerk, coaching of een werkervaringsplek.

Op zoek naar werk? De RSD biedt verschillende manieren aan om u te helpen aan de slag te gaan. Ook wanneer u moeilijk werk kunt vinden of geen uitkering hebt. Hieronder vindt u alle projecten en trainingen die op dit moment beschikbaar zijn. Wilt u graag meer informatie of meedoen met een van de trajecten? Neem dan contact op met uw klantmanager Bemiddeling of Activering.

Er zijn veel verschillende vormen van re-integratie en activering en diverse vormen van training en scholing. We zoeken naar dat wat het meeste bij u en uw situatie past. Daarbij is het uitgangspunt de kortste weg naar werk. Ook is binnen de Participatiewet het uitgangspunt dat al het maatschappelijk geaccepteerde werk passend is. Dit betekent ook dat werk dat niet direct aansluit bij uw werkervaring, of werk onder uw opleidingsniveau, passend is.

Deelname aan de trajecten is kosteloos wanneer u een Participatiewet, IOAW of IOAZ uitkering ontvangt. Ontvangt u geen Participatiewet uitkering van de gemeente? Dan gelden andere voorwaarden. Neem hiervoor contact op via het algemene nummer, we helpen u graag verder.

Het Liemerse buddyproject

In het Buddyproject wordt u als werkzoekende gekoppeld aan een Liemerse ondernemer. Deze ondernemer zal u persoonlijk gaan begeleiden en coachen.

Meer informatie over het Liemerse buddyproject

Grenzen bewegen

Wilt u graag weer aan het werk, en wilt u uw kans op werk verdubbelen? Kijk dan ook eens over de landsgrens en neem deel aan ons Duitsland-project ‘Grenzen bewegen’.

Meer informatie over het project Grenzen bewegen

Werkervaringsplekken

U wilt erg graag weer aan de slag, maar u heeft een (groot) gat in uw CV, u mist de juiste werkervaring, u wilt overstappen naar een ander soort werk of u weet niet goed hoeveel uur u kunt werken en waar u goed in bent?

Herkent u één of meerdere van deze dingen? Dan is een werkervaringsplek iets voor u!

Meer informatie over werkervaringsplekken

Deltahuis Westervoort

Woont u in de gemeente Westervoort? Dan kunt u deelnemen aan het Deltahuis. Hier krijgt u persoonlijke begeleiding van ervaren coaches. Hulp bij solliciteren, maar ook bij andere persoonlijke zaken die aandacht vragen of die een probleem vormen naar werk, school en/of vrijwilligerswerk.

Meer informatie over het Deltahuis Westervoort

Werkwinkel Liemers

Op landgoed Halsaf in Babberich kunt u werken in een kleinschalige, beschermde en prettige omgeving. Op het terrein zijn allerlei activiteiten ontwikkeld door de kasteelheer. Zo zijn er een bed en breakfast, vergaderruimtes, een terras, een koekjesbakkerij (de Koekfabriek), en een restaurant (La Pazienza). Daarnaast zijn diverse medewerkers actief om het landgoed van binnen en buiten te onderhouden.

Deze werkplek is voor mensen die graag willen werken maar daarbij veel begeleiding nodig hebben.

Meer informatie over Werkwinkel Liemers

Meesterwerk

Wilt u graag aan het werk in de productie? U kunt dan aan de slag via ons project ‘Meesterwerk’. Meesterwerk biedt betaalde werkplekken bij verschillende werkgevers in de regio.

Meer informatie over het project Meesterwerk

Op eigen kracht

Wilt u meer (daad)kracht ervaren om uw doel te kunnen bereiken en wilt u zowel mentaal als fysiek uw weerbaarheid versterken? Dan is het programma ‘Op eigen kracht’ iets voor u! 

Meer informatie over het programma Op eigen kracht