Important message

Ondernemers kunnen bij RSD de Liemers een Tozo-4 uitkering voor levensonderhoud of bedrijfskapitaal aanvragen. De Tozo-uitkering is een gezinsuitkering. Het inkomen van de partner telt mee bij de beoordeling of u in aanmerking komt. Voor de inkomstenbelasting wordt de Tozo-uitkering voor de helft toegerekend aan het inkomen van de partner. U moet wel wonen in de gemeente Duiven, Westervoort of Zevenaar.

Grenzen bewegen

Wilt u graag weer aan het werk, en wilt u uw kans op werk verdubbelen? Kijk dan ook eens over de landsgrens en neem deel aan ons Duitsland-project ‘Grenzen bewegen’!

Het aantal vacatures in onze buurregio Emmerich/Kleef is op dit moment hoger dan ooit. Werkgevers in alle sectoren hebben behoefte aan nieuwe medewerkers op alle niveaus. Doel van het programma is om u kennis te laten maken met de Duitse arbeidsmarkt en u te ondersteunen bij het vinden van betaald werk in Duitsland of Nederland.

Grenzen bewegen is een gezamenlijk project van het Theodor-Brauer-Haus, de regio Kleef, de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers en de gemeente Overbetuwe.

Wat leert u tijdens de training?

Tijdens de training komen de Duitse taal, cultuur, omgangsvormen, solliciteren en het werken in Duitsland aan bod. U legt bedrijfsbezoeken af en gaat op zoek naar een stageplek bij een Duitse werkgever in de grensregio. Duitse werkzoekenden volgen tegelijkertijd dezelfde training gericht op Nederland. Elke twee weken is er een gezamenlijke trainingsdag.

  • U wordt begeleid door professionele docenten.
  • U loopt drie weken stage bij een werkgever in Duitsland.
  • Binnen 12 weken bent u klaar om in Duitsland aan de slag te gaan.
  • Spreekt u de Duitse taal nog niet (zo goed)? Ook dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan dit traject!

Op de projectwebsite vindt u uitgebreide informatie over de inhoud van het programma, de begeleiding en de verschillende locaties van het project.

Enthousiast?

De training is dagelijks van 8.30 tot 14.30 uur in Zevenaar. Aanmelden/informatie: via uw klantmanager of contactpersoon van de RSD de Liemers Bart Colsen: E-mail: b.colsen@rsddeliemers.nl of telefoon 06-46301357.