Important message

Door de aangepaste coronamaatregelen zijn de RSD-balies op maandag t/m vrijdag alleen in de ochtend geopend van 08.30 – 12.30 uur. De RSD is telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 – 12.30 uur. U kunt ook een mail sturen naar info@rsddeliemers.nl.

Eerste deelnemers Liemers Perspectief in Zorg en Techniek ontvangen VCA-certificaat

1 juli 2021
Op woensdag 30 juni hebben de eerste deelnemers aan het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek (LPZT) hun officiële VCA-certificaat (veilig werken) ontvangen uit handen van wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar. Harry Ankoné (voorzitter Liemerse Ambassade) en Wilfred Hekkers (directeur RSD de Liemers) hebben de certificaten ondertekend. Tijdens de certificaatuitreiking hebben alle deelnemers enthousiast verteld over hun ervaringen met het project.

LPZT is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland en na hun inburgering een volgende stap willen zetten. Deze deelnemersgroep heeft zich georiënteerd op werken in de techniek. Daarnaast zijn er ook groepen die zich oriënteren op werken in de zorg.

Het programma is er op gericht om aansluiting te vinden bij het Liemerse (verenigings)leven, bij opleidingen en bij werkgevers. Hiervoor zijn Liemerse organisaties, Liemerse sportverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven bezocht en hebben deelnemers 2 weken stage gelopen bij een werkgever. Ook waren er ontspannende groepsactiviteiten en was er veel aandacht voor Nederlandse taalvaardigheid.

Alle deelnemers die het eerste deel van het project hebben afgerond, zitten inmiddels op een vervolgplek die perspectief biedt. Dat kan zijn: meedoen in het verenigingsleven, een vrijwilligersplek, een opleiding, een werkervaringsplek, een traject richting werk of een betaalde baan. Zes van de deelnemers hebben al betaald werk gevonden.

Het project loopt nog door tot 2023. Mensen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met Hanane Sawfi van RSD de Liemers. Haar mailadres is h.sawfi@rsddeliemers.nl.